Duurzaam, met een goed gevoel

Re-think gaat over onze intentie om de aarde schoon achter te laten.

Duurzaamheid gaat verder dan 'groen doen'

Re-think laat ons anders kijken en nadenken over hoe wij het duurzame thema zien. Dat gaat verder dan het produceren met minder impact op onze omgeving en over mogelijkheden tot recycling. Duurzaam is voor ons een allesomvattend thema rondom werkgeluk en goede werkomstandigheden, ontwikkelkansen voor onze medewerkers, een veelzijdig, vernieuwend en aantrekkelijk aanbod waarmee wij samen met onze relaties gaan voor tevreden klanten en lange samenwerkingen.

Recycling

De gehele serie stoffen is vervaardigd uit gerecyclede en recyclebare materialen. Bijvoorbeeld uit reststromen en afval als wol, acryl, polyester en katoen, volledig uit pet, of uit gerecycled aardolie. Zo gaan we verspilling tegen en hergebruiken we de waarde van materiaal dat anders verloren zou zijn gegaan.

Werkgeluk

Re-think staat voor duurzaam en sociaal ondernemen. Op een veilige, verantwoorde en constructieve manier. Persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers draagt niet alleen bij aan betere leefomstandigheden, maar ook aan economisch gezonde en stabiele groei. Je wilt je gordijnen toch met een goed gevoel sluiten...


Wist je dat...

Een voorbeeld van dit verantwoordelijksgevoel komt tot uiting in onder andere de Vadain Academie. Elke medewerker kan zich hier persoonlijk en vakinhoudelijk ontwikkelen. Dit leidt tot een hoger werkgeluk, hogere ontwikkelkansen en zorgvuldigheid en daarmee tot betere, vernieuwende producten en diensten.

Processen

Rond het verduurzamen van onze processen zijn we al goed op stoom, bijvoorbeeld als je kijkt naar de stofsamenstelling en het proces rondom het confectioneren. Maar natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering. Denk aan het verduurzamen van het verpak­kingsmateriaal. Omdat we jouw gordijn goed willen beschermen tijdens het transport zijn we bezig om het nu gebruikte plastic te vervangen door herbruikbare statiegeldhoezen. Ook op logistiek vlak zetten we steeds meer stappen richting verduurzaming, zoals de elektrificatie van ons wagenpark. En de energie die we verbruiken kopen we groen in.

Partnerschap

Voor onze partners willen wij het verschil maken. Met de mooiste op maat gemaakte raamdecoratie voor onze klant. We werken als één team samen aan mooie producten en toepassingen waarmee we onze klanten verrassen. Als partner werken we vandaag aan morgen.

Respect

Onder het motto ‘een beter milieu begint bij jezelf’ zijn we ons plogging initiatief gestart. Hiermee stimuleren we elkaar om afval uit de natuur en onze directe buurt op te ruimen. Dit draagt niet enkel bij aan een opgeruimde omgeving, maar ook aan de vitaliteit van (onze) mensen.