Supernatural. Super natuurlijk!

Een collectie gemaakt uit liefde voor schoonheid

Uit liefde voor schoonheid

Onze Supernatural collectie is ontstaan uit onze liefde voor schoonheid en voert terug naar de keuze voor duurzaam geproduceerde stoffen en de aandacht waarmee we de impact van het productieproces willen verlagen. De natuur is een constante inspiratiebron voor onze collecties. Met onze Supernatural collectie doen we wat terug.

De collectie

Wat als we de look & feel van de Vadain collecties kunnen behouden én tegelijkertijd een collectie kunnen neerzetten die beter is? Beter voor het milieu, beter voor onze omgeving en beter voor jou. We hebben de lat hoog gelegd. Om echt verschil te kunnen maken, moet het aandeel gerecyclede garens in een gordijnstof hoog zijn. Minstens 80% vonden wij. Hoger mag ook.

Supernatural bestaat uit maar liefst 19 kwaliteiten. Van mooie basics tot stoffen met bijzondere weefsels en structuren die verkrijgbaar zijn in zowel uni’s als trendy dessins. Zo is er voor iedereen wat wils. Welke kwaliteiten een stof heeft kan je terugvinden op de nieuwe kappen die we introduceren met de Supernatural collectie.


The new normal

We spreken al een tijdje over The New Normal. Grote veranderingen komen op ons af, veranderingen die heel dichtbij ons staan. Onze wereld is kleiner geworden. Niet meer uit eten, niet meer naar een bar, festival of concert. We zijn óf thuis óf in de natuur, dat is onze nieuwe normaal. Eigenlijk meer back to basic: eenvoudiger maar met veel liefde.

“Dichtbij de natuur, maar ook dichtbij onszelf.”

De natuur als inspiratiebron

Ze is adembenemend met al haar fascinerende kleuren, vormen en structuren. Maar er is ook genoeg wat je niet wil zien. De bergen afval, bijvoorbeeld. Door gordijnstoffen te maken van gerecyclede PET flessen halen we óók input uit de natuur, zij het op een negatieve manier. Afval is immers iets wat er niet hoort, we hebben het gecreëerd. Zo kwamen we op de naam Supernatural. We eren de natuur door te gebruiken wat ze te bieden heeft. En we geven terug door te verwijderen wat er niet thuis hoort.

Minimaal 80% gerecycled, 100% zacht gevoel

Niet alleen het percentage duurzaamheid moest hoog zijn, we stelden ook voorwaarden aan het gevoel van een stof. Zachte en soepel vallende stoffen zoals je van ons gewend bent. En een gordijn van Vadain moet natuurlijk mooi zijn. Daar kunnen we nu aan toevoegen: ook beter voor de aarde.

Colors of the earth

In het nieuwe normaal hebben we een grote behoefte aan rustige, natuurlijke kleuren. Die hebben we in de collectie verwerkt tot chique basistinten, aangevuld met levendige kleuren. Off white, naturel en zand met tegenhangers als vanillegeel, neomint en eigenwijze lila. Er is een mooie balans tussen kalme, positieve en opvallende kleuren. Daarnaast vind je naturellen die een vleugje kleur in zich hebben: een klein beetje geel, een hint van perzik of poederachtig roze. Dit zijn de neo naturellen.


Dessins of nature

Voor de dessins vormden zowel de zee als het land een inspiratie. Zoals bij de jacquard Conscious met een dessin van Gingko bladeren. Of de jacquard Reef met een kunstwerk van koraal. De cirkels op de transparante stof Circle of Life lijken te zijn ingekleurd met waterverf en op de prachtige inbetween Whirl around, dwarrelen de pluisjes van paardenbloemen sierlijk rond. Met deze dessins waan je je in je eigen huis in de schitterende natuur.