Uit liefde voor schoonheid

Een collectie van hoogwaardig vervaardigde gordijnstoffen van gerecyclede garens. Gedreven door respect voor mens en natuur en vanuit onze liefde voor schoonheid.Bekijk de Supernatural collectie

Uit liefde voor schoonheid

Onze collecties zijn vaak gebaseerd op de natuur. We wilden eens wat terugdoen… Onze Supernatural collectie is ontstaan uit onze liefde voor schoonheid en voert terug naar de keuze voor duurzaam geproduceerde stoffen en de aandacht waarmee we de impact van het productieproces willen verlagen.

Anders kijken, anders denken, anders doen

Re-think weerspiegelt onze duurzame ambitie. Onze aandacht gaat niet enkel uit naar het recyclen van gebruikt materiaal zoals petflessen, het gebruik van reststromen of verduurzaming op het gebied van confectioneren. Ook energievraagstukken en werkgeluk zijn onlosmakelijk met onze duurzame ambitie verbonden.

Recycle, re use en reduce

De gehele serie stoffen is vervaardigd uit gerecyclede en recyclebare materialen. Bijvoorbeeld uit reststromen en afval als wol, acryl, polyester en katoen, volledig uit pet, of uit gerecycled aardolie. Zo gaan we verspilling tegen en hergebruiken we de waarde van materiaal die anders verloren zou zijn gegaan. Want wat van waarde is verspil je niet.

Goed gekapt

Op elke staal tref je een stofpaspoort aan. Dit paspoort vertelt ons Re-think verhaal en licht de eigenschappen toe die op de kap vermeld staan. Zo is op de kap te lezen uit welke gerecyclede materialen de stof bestaat, wat het land van herkomst is of dat de stof bijvoorbeeld brandvertragend is. Het paspoort en de kap helpen je een weloverwogen keuze te maken.

Vraag je stalen aan...

Bij Vadain kun je nu gratis stalen aanvragen! Selecteer jouw 5 favoriete stofjes en ontvang ze binnen 5 werkdagen!

#uitliefdevoorschoonheid

Re-think laat ons bewust kijken en nadenken over hoe we onze collectie en omgeving steeds verder kunnen verduurzamen. Sommige processen zijn daarbij complex en vragen tijd om het met de juiste doordachte aandacht te doen. Andere zaken kunnen we eenvoudiger realiseren en dichtbij onszelf houden.

Onder het motto 'een beter milieu begint bij jezelf' zijn we ons plogging initiatief gestart. Hiermee stimuleren we elkaar om afval uit de natuur en onze directe buurt op te ruimen. Dit draagt niet enkel bij aan een opgeruimde omgeving, maar ook aan de vitaliteit van (onze) mensen.